150x100 cm solar totem aydınlatma


Başgülgrup Güneş Enerjili  Totem Tabela Reklam Aydınlatma sistemleri Enerji Çekme Maliyetleri ve Harcanan Enerji Maliyetleri Hesap Edildiğinde Çok Ekonomikdir.. Güneş enerjisi ile reklam tabela aydınlatması. Solar totem aydınlatma sistemi ile yaz ve kış reklamlarınız görünür hale gelsin. Yol kenarındaki reklam panolarınız daha çok geceleri dikkat çekmektedir.Güneş Enerjisi ile çalışan Totem Ledli Tabela ile Rakiplerinizin önüne geçin.

Firmanızın Reklamını yapmak için Totem Tabela yaptırdınız ancak elektrik olmadığı için sadece gündüzleri reklamınızı kitlelere ulaştırabiliyorsunuz. Artık  Başgülgrup Güneş Enerjili  Totem tabelalar ile geceleri de görünür olun.

Güneş enerjili totem aydınlatması için bizlere bildirmeniz gereken bilgiler:

Totem tabela boyutları nedir?

Bulunduğu şehir -il ilçe nedir?

İstediğiniz Yanma süresi nedir?

Başgülgrup Güneş Enerjili  aydınlatmalarda kullanılan ekipmanlar:

• BGS Armatür: Özellikle tasarruflu ışık kaynakları kullanılmalıdır. Bu sayede lambanın çeltiği enerji miktarı düşecek; bu da güneş panelinin ve akünün kapasitesinin küçülmesini sağlayıp sistem maliyetini düşürecektir. Led projektörlerin  kullanılması sistem maliyetini yarı yarıya düşürecektir.

• BGS Güneş Paneli: Güneş panel, sistemin enerji üretecisi, konumunda olması sebebiyle doğru bir şekilde tasarımlandırılmalıdır. Panel gücü hesaplaması yapılırken yıl boyunca gündüz süresinin en kısa olduğu zaman (21 Aralık) değerleri alınmalı ve bu gündeki güneşlenme süresi değerlerine göre sistem dizayn yapılmalıdır. Çoğu zaman sistem tasarımındaki en büyük hatalar panel seçiminde yapılmaktadır.

Panel gücünün hatalı seçilmesi sistemin kıs aylarında çalışmamasına neden olacaktır.

Akü: Akü tasarımı da en az güneş paneli boyutlandırılması kadar önemlidir. Bu tasarımda en önemli husus otonomi süresi denen kavramdır. Güneş hiç çıkmasa dahi lambanın ihtiyacı olan enerjinin sağlanacağı gün sayısına otonomi süresi denir. Genel olarak otonomi süresi özel uygulamalar haricinde 3 gün olarak belirlenir. Yani bunun anlamı güneş 3 gün çıkmasa dahi bizim ihtiyacımız olan enerji aküden temin edilecektir. Bunun yanında akünün tamamen deşarj olması istenmeyen bir durumdur.

Çünkü böyle bir durumda akünün ömrü azalmaktadır. Bu sebeple 3 günlük otonomi süresinin yanında akü gücü yaklaşık %30 daha fazla seçilmelidir.

• BGS İnverter: Günes panellerinden üretilen elektrik DC’dir. Bu nedenle direk olarak akü şarjına uygundur. Aküler de Dc elektriği depolayıp ihtiyaç halinde DC olarak iletirler. Bu nedenle genellikle bu sistemlerde DC elektrik ile çalışan lambalar kullanılır.

Fakat bazen mevcut şebeke elektriği ile çalışan lambalar da kullanılmak istenebilir. Bu durumda DC/AC dönüştürücüye ihtiyaç duyulur. Fakat inverterler genelde %93-95 arası bir verimle çalıştıkları için lambaya gelen elektrik enerjisinde bir miktar kayıplar olur. Bu kayıpları engellemek açısından sistemin DC kurulması çok daha mantıklıdır.

• BGS Özel Otomasyon: Sarj regülatörü için hazırlanan özel otomasyon sayesinde akünün şarj durumuna göre enerji tasarrufunda bulunmak açısından belirli saatlerde lambaların aydınlatma seviyesi düşürülebilmektedir.

• BGS Sarj Regülatörü: Şarj regülatörü panelden aküye gelen akımı kontrol eden elektronik bir cihazdır. Akünün fazla şarj ve deşarj olmasını engeller. Bunun yanında panel yüzeyini sensör olarak algılayarak havanın kararması durumunda aydınlatmanın otomatik olarak yanmasını, aydınlanması durumunda ise otomatik olarak sönmesini sağlamaktadır.

• BGS Konstrüksiyon: Direğin en tepesine konulacak konstrüksiyon, rüzgar yükü, panel ağırlığı ve varsa akü ağırlığı göz önüne alınarak en uygun şekilde tasarımlanmalıdır.

Başgülgrup Güneş Enerjili  aydınlatma sistemlerinin avantajları:

• Solar Aydınlatmanın Sadece ilk yatırım maliyeti var

• Solar Aydınlatmanın İşletme maliyeti hemen hemen sıfır

• Solar Aydınlatmanın  Elektriksel kayıplar yokdur

• Solar Aydınlatmanın Montajı kolay

• Solar Aydınlatmanın Dışa bağımlılık yok

• Solar Aydınlatmanın ihtiyaca göre AC/DC elektrik üretebilme

Aydınlatma tasarımında üzerinde durulması gereken noktalar:

• Solar Aydınlatma Işık kaynağının saatte çektiği enerji

• Solar Aydınlatmanın  Günlük çalışma süresi

• Solar Aydınlatmanın Yıldaki En kötü güneşlenme değerine göre tasarım

• Solar Aydınlatmada Akünün otonomi süresi